​Kvinnligt tema på Tel Avivs Pridefestival!

Just nu och en vecka framåt pågår Tel Aviv Pride, med själva paraden på fredag den 3 juni. Hela staden målas om i regnbågensfärger. Temat för i år är ”Kvinnor i samhället”. Pridefestivalen är ett av Tel Avivs största jippon och välkomnar tusentals turister. Förra året deltog över 180 000 personer och fler än 30 000 HBTQ turister kom från hela världen.

Tel Aviv har vunnit flera utmärkelser med att vara en av världens gay-vänligaste städer. Senast rankades Tel Aviv som världens gay-stad nummer ett, rankad högre än NY. Enkäten genomfördes av American Airlines och GayCities.com och där Tel Aviv blev den populäraste destinationen för gay-resenärer med 43% av alla röster.

Höjdpunkterna i Tel Avivs Pridefestival

Prideparaden, fredagen 3 juni

Veckans höjdpunkt är Prideparaden som drar igång kl. 10 från Gan Meir parken med tiotusentals färgglada och spektakulära deltagare och ekipage, drag shows och uptempo DJs. Hela staden firar! Festen avgår från parken, genom staden och avslutas med ett stort party på den berömda Sunset Beach framtill småtimmarna!

Dykes on Bikes

Prideparaden kommer att ledas av kvinnliga israeliska och amerikanska motorcyklister som kör sina Harleys genom staden.

Dykes on Tel O Fun

Precis bakom motorcyklisterna kommer 50 kvinnor cykla på Tel O Fun hyrcyklar.

Prideparadens Party i Charles Clore parken

Mellanösterns största strandparty lockar tusentals in i solnedgången, uppträdanden och kändis DJs hela natten lång.

Tel Aviv Pride Beach (vid Hilton Beach)

Hilton Beach kommer vara navet för HBTQ rörelsen innan själva Prideparaden.

Gratis minibus från Pride Beach till och från Dizengoff Center

Färgglada minibussar från Pride Beach till Dizengoff Center och tillbaka, varje dag en gång i halvtimmen och mellan 12 och 20.

Paddel turneringar vid Pride Beach

Varje dag kl 16 kommer det att vara paddelturneringar i havet, antingen kan man mäta sin styrka och förhoppningsvis vinna pris eller ta det lugnt och iaktta de tävlandes prestationer.

Internationell konferens om kvinnohälsa

Varje år under Pridefestivalen är Gan Meir klinik värd för en hälsokonferens i olika teman. I år kommer konferensen ägnas åt kvinnors hälsa och relaterade ämnen.

Kulturfestival, ett samarbete med HBTQ föreningen och Habima teatern.

I det första samarbetet mellan HBTQ-föreningens teater “The Cube” och Israels nationella teater Habima kommer tre shower att visas upp.

Miss Trans Israel

I första Miss Trans tävlingen i Israel vann kristna araben Talin abu Chana från Nasaret, hon kommer att representera Israel vid den Internationella skönhetstävlingen Miss Trans som hålls i Barcelona i augusti.

Happy Hour på Port and Blue Hotel

I norra Tel Aviv, några steg från livliga och trendiga Tel Aviv Port ”Namal” ligger hotellet Port and Blue Hotel som satsar på Happy Hour mellan 17-19 i hotellets lounge. Allt för att fira Pride!

TLVFest – Tel Avivs internationella HBTQ Filmfestival

Den enda HBTQ filmfestivalen i Mellanöstern – TLVFest är ett givet tema i den israeliska Prideveckan. INDIEWIRE, nyhetswebbplats för filmbranschen, valde TLVFest två år i rad som en av de 10 HBTQ filmfestivaler som inte får missas. Festivalen erbjuder en fascinerande inblick i internationella och israeliska queerfilmer.

Fashion Sightseeing

Varje dag kommer Tel Aviv Stad att ha 2 timmars sightseeingsturer för Shopaholics som vill lära sig vad som är hett och vem som är vem i Tel Avis modevärld.

Vegan Sightseeing

Varje dag har Tel Aviv Stad 2 timmars stadstur för veganer och där TLVs unika kulinariska scen visas upp.

Eurovision Party i Gan Meir parken, 1 juni

Eurovisiondivan Dana International, svensk-grekiska Helena Paparizou och Anne Marie David samt Israels bidrag i årets Eurovision Hovi Star kommer ge gratiskonsert med deras populäraste låtar.

Round Tables med offentliga personer, Habima torget, 2 juni

Lokalpolitiker, Knesset-ledamöter, ministrar och medlemmar från israeliska HBTQ-rörelsen samlas tillsammans i en panel och diskuterar olika sakfrågor. På Round Tables deltar vanligtvis de största politiska partierna.

Water Park Tel Aviv, 2 juni

Sexiga män, heta från solen i Tel Aviv, chillar i 12 timmar av nonstop fun. En heldag med musik i världsklass och svalkande pooler.

För mer information: Tel Aviv Pride & http://linkis.com/secrettelaviv.com/aWO9r

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*