10 inspirerande israeliska kvinnliga innovatörer

I en region där kvinnor alltför ofta utesluts från det offentliga livet utmärker sig israeliska kvinnor som ledare inom politik, juridik, vetenskap, medicin, utbildning, innovation och så mycket mer.

Israels blomstrande innovationssektor börjar (långsamt) se fler kvinnliga innovatörer ta ledarroller. På global nivå är kvinnorna underrepresenterade inom dessa sektorer.

Resan för kvinnor till en mer jämnbalanserad värld är inte en lätt men det finns ett växande antal VD:ar, CTO:s, grundare och andra fantastiska kvinnor som visar att statistiken kan ändras.

På den internationella kvinnodagen valde NoCamels att hylla kvinnliga innovatörer inom cybersäkerhet, datavetenskap, teknikpolitik, blockchain, health tech, social impact tech, edtech och tekniska investeringsområden i Israel.

Temat för Internationella kvinnodagen 2019 är ”Balance for Better”: en balanserad värld är en bättre värld.

NoCamels frågade 10 kvinnor i ledande roller fem frågor om vad som inspirerar dem, varför de älskar vad de gör, de värsta råd de fick på sin resa till toppen, glastaksbarriärer och tips för nästa generation unga kvinnor.

Läs mer på NoCamels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*