15 bilder som gör att du vill besöka Israel

Wowtravel.me har listat sina 15 favoritresemål i Israel. Ta en titt du också!

Listan täcker in nästan hela landet från Hermonberget i norr, Jaffa i väster, Jerusalem i öster och bergen kring Eilat i söder. Vi lista fem av dem här under men klicka här för att se hela listan

1. Bergen kring Eilat

Eilat är en badort och livlig hamnstad med 50 000 invånare. Eilats läge gör att staden är en perfekt kombination mellan öken, hav och berg och det går inte att komma så mycket längre söder ut i Israel än Eilat. Läget invid Röda havet gör att vattentemperaturerna är höga och överlag är det ett stabilt väder. Om man är intresserad av vattensport är det en perfekt destination då man även kan se det unika korallrev som väntar under vattenytan.

Eilat sett från bergen som omger staden. Foto: Dafna Tal

Eilat sett från bergen som omger staden. Foto: Dafna Tal

 

2. Taborberget 

Taborberget hittar du strax väster om Galiléiska sjön i Jezreeldalen. För många kristna är detta ett heligt berg. Det var även ett viktigt fort under det första och andra templet samt under grekisk och romersk tid. Även för korsfararna hade platsen ett högt strategiskt värde.

Taborberget. Foto: Mor Dagan

Taborberget. Foto: Mor Dagan

 

3. Ramonkratern

Med en längd på 40 kilometer, 2-10 kilometer bred och ett djup på 500 meter är kratern den största av Negevs unika kanjoner som inte skapats av asteroider eller jordbävningar utan av extrem erosion. Det är världens största naturliga krater (makhtesh). På bilden ser det nybyggda hotellet Bereshet som ligger på kanten av kratern 800 meter över vattenytan. Utsikten är fenomenal. Värt att googla på.

Beresheet Hotel vid Ramonkraterns kant.

Beresheet Hotel vid Ramonkraterns kant.

 

4. Jerusalem – Israels huvudstad

Israels huvudstad Jerusalem är en av världens äldsta städer men en fantastiskt intressant historia som sträcker sig tusenstals år bakåt i tiden. Det anses vara världens heligaste stad på grund av dess betydelse för inte mindre än tre religioner – judendomen, kristendomen och islam.

Jerusalem-Israel-by-Noam-Chen-for-the-Israeli-Ministry-of-Tourism

 

5. Hermonberget och Huladalen

Huladalen är en jordbruksregion i norra Israel och ett populärt tillhåll för migrerande fåglar mellan Afrika, Europa och Asien. I bakgrunden ses Hermonberget, Israels högsta punkt. Regionen är populär hela året och under vintertid erbjuder berget Israels bästa skidbackar.

Mt.-Hermon-from-Agamon-HaHula-Israel-by-Flavio-Flickr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*