Abbas hyllar nu den palestinske terrorist som sköt Yehuda Glick i Jerusalem

Bilden visar Abbas brev

 

Det var i onsdags, den 29 oktober, som den palestinske terroristen Hijazi upprepade gånger sköt den amerikanskfödde israeliske medborgaren Yehuda Glick. Glick sköts flera gånger och skadades allvarligt i samband med att han lämnade en konferens i Jerusalem. Mordförsöket inträffade exakt en vecka efter det att en palestinsk man medvetet körde upp på en spårvagnsperrong och dödade en amerikansk-israeliska nyfödd flicka och en 22-årig kvinna.

Nu säger palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas att terroristen Hijazi kommer att komma till himlen som en martyr. I ett brev till Hijazis familj skriver Abbas:

”Med ilska har vi mottagit nyheten om det avskyvärda lönnmordet utfört av terroristerna från den israeliska ockupationsarmén på er son Mutaz Khalil Hijazi, som kommer att komma till himlen som en martyr som försvarat vårt folks rättigheter and dess heliga platser.”

Aktivisten Yehuda Glick sköts av Hijazi utanför Menachem Begin Heritage Center den 29 oktober. På morgonen dagen efter lokaliserade israeliska anti-terrorenheter Hijazi och efter att ha öppnat eld mot de israeliska styrkorna sköts Hijazi.

Hijazi var sedan tidigare känd av polisen efter att ha arresterats 2000 och sedan avtjänat ett 11 år långt fängelsestraff. Enligt Times of Israel dömdes han ursprungligen till sex års fängelse för inblandning i aktiviteter utförda av islamiska jihad. Hans straff förlängdes som ett resultat av att han överföll en fängelsevakt.

Läs mer: Times of Israel

2 Responses to "Abbas hyllar nu den palestinske terrorist som sköt Yehuda Glick i Jerusalem"

  1. Pingback: Palestinske presidenten hyllar terrorist som martyr « Avpixlat

  2. Pingback: Mahmoud Abbas wants harm, not peace | Gabriella Riboe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*