Abbas svär att han aldrig ska sluta ge terrorister lön

Även om det kommer att kosta honom hans presidentskap. Abbas har nu lovat att han inte kommer sluta med oskicket att betala ut löner till terrorister och till familjer till så kallade martyrer. Enligt hans egen rörelse, Fatah, så har Abbas gjort följande uttalande där han säger att han kommer hedra terrorister och mördare vad som än krävs:

”Även om jag måste lämna min position så kommer jag aldrig kompromissa vad gäller löner (rawatib) till martyrer (shahid) eller fångar eftersom jag är det palestinska folkets president och det inkluderar fångar, martyrer, skadade, och bortstötta”

Källa: Fatahs Facebooksida 2 juli 2017

Enligt den palestinska budgeten för 2016 så betalar den Palestinska myndigheten för närvarande ut pengar till 26,800 martyrfamiljer till ett belopp om 183 miljoner dollar, alltså ungefär 1,5 miljarder kronor. Utöver detta betalas 135 miljoner dollar, ungefär 1,1 miljarder kronor, till fängslade terrorister.

Abbas nya uttalande går alltså helt emot vad han sa till USA:s utrikesminister Tillerson tidigare denna månad då det hette att man har ”för avsikt” att sluta betala ut löner.

Läs mer på Palestinian Media Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*