Adaktusson: Hög tid att ställa både det palestinska ledarskapet och medierna till svars

Europaparlamentarikern Lars Adaktusson skriver att det är ”hög tid att ställa både det palestinska ledarskapet och medierna till svars. 

”Samtidigt som offren för terrordådet förblödde och de skadade kämpade för sina liv gick palestinier på Västbanken och i östra Jerusalem ut på gatorna för att hylla gärningsmännen och fira attacken. Bilder från Damaskusporten i Jerusalem visar människor som sjunger, dansar och jublar över det blodiga dådet. I staden Tulkarm på Västbanken delades det igår kväll ut godis på gatorna och i Betlehem firades attentatet med ett flaggviftande demonstrationståg.” skriver Adaktusson.

”Politiskt ansvarig för denna förvridna propaganda och för den allvarliga upptrappningen av våldet är president Mahmud Abbas. Åtskilliga uttalanden om stöd till terroraktioner från den palestinske presidenten finns dokumenterade på webbsidan Palestinian Media Watch. Mahmoud Abbas tillåter inte press- och yttrandefrihet när det handlar om kritik mot den palestinska ledningen, när det gäller hyllningar av terrorismen finns det dock inga begränsningar.

Den palestinske presidenten måste nu en gång för alla ta avstånd från mördandet, han måste sätta stopp för uppviglingen av den egna befolkningen och sluta med sina personliga propagandabesök hos palestinska terrorister som mördar oskyldiga civila.”

Läs hela artikeln på Adaktussons blogg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*