Adaktusson: ”Medier och politiker förringar Hamas ansvar”

Hamas har både välkomnat och orkestrerat protesterna i Gaza och förvandlar omkomna medmänniskor till brickor i ett cyniskt spel. Detta till trots förringas Hamasledningens ansvar av de flesta medier och politiska företrädare, bland andra Margot Wallström. Detta skriver Lars Adaktusson (KD), Europaparlamentariker och ordförande i Vänskapsförbundet Sverige-Israel, i Svenska Dagbladet.

”Varje förlust av människoliv är en tragedi. Varje palestinsk familj som i dessa dagar sörjer en älskad familjemedlem ska mötas av respekt, empati och medmänsklighet. Samtidigt är det uppenbart att ledningen för Hamas har ett annat synsätt. Av förvridna proklamationer om hur organisationens anhängare ”älskar döden mer än livet” följer att omkomna medmänniskor förvandlas till användbara brickor i ett cyniskt spel.

Detta till trots är det uppenbart att Hamasledningens ansvar i dag förringas av de flesta medier och politiska företrädare. Så nämns till exempel inte Hamas överhuvudtaget i den svenska utrikesministerns officiella kommentar angående händelserna i Gaza. Detta är kontraproduktivt, det är oprofessionellt och det illustrerar på ett närmast övertydligt sätt Margot Wallströms oförmåga att göra balanserade bedömningar när det gäller den israelisk-palestinska konflikten.

Sveriges regering efterlyser en oberoende och transparent utredning av det som skett i Gaza. Ska en sådan utredning vara meningsfull är det nödvändigt att utgå från de grundläggande problemen; uppviglingen till våld, stödet till terrorismen, den djupa antisemitismen och hatet mot Israel. Resultatet blir annars givet på förhand, precis som i fallet med den nyligen stoppade FN-resolutionen.”

Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet.

Foto: Vogler [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*