Alibaba-grundaren Jack Ma besöker Israel

Det kinesiska tech-företaget möter investerare och politiker under sitt besök i landet, uppger Globes

Alibabas grundare och ordförande Jack Ma landade i Israel i måndags tillsammans med 35 ledande befattningshavare från den kinesiska techjätten – en relativt stor delegation för denna typ av besök. Resan började med ett besök vid Döda havet, där Ma testade på att flyta i vattnet.

Källor informerar Globes om att Ma har begärt betoning på frågor som rör det judiska arvet och det judiska folkets återkomst till sitt hemland. På onsdagen, till exempel, kommer delegationen att besöka Israels nationalmuseum i Jerusalem för en rundtur och lunch. Museet valdes av ekonomi- och industriminister Eli Cohen. Ett företagsforum med investerare kommer också att hållas på museet.

Ma kommer också träffa premiärminister Benjamin Netanyahu. Delegationen kommer att besöka kontoret för riskkapitalfonden Jerusalem Venture Partners (JVP) och på torsdagskvällen kommer Ma motta titeln som hedersdoktor från Tel Aviv University. Tidigare samma dag kommer han att träffa studenter och forskare från Tel Aviv University för en frågestund samt träffa universitetets ledning och ledande forskare inom områden som artificiell intelligens, datavetenskap och teknik.

Läs mer på Globes.

Foto: Foundations World Economic Forum [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*