Ambassadör Bachman: Aftonbladet sprider felaktigheter om Israel

Ambassadör Bachman: Aftonbladet sprider felaktigheter om Israel

Ambassadör Isaac Bachman skriver på Nyheter24.se idag:

Aftonbladets ledare i går innehöll tre allvarliga fel och eftersom Aftonbladet vägrar publicera mina kommentarer gör jag det i stället här. De tre felaktigheterna är:

1. ”Israels ockupation av Palestina är orsaken till konflikten”.

Det är uppenbart att konflikten inte började med den så kallade ockupationen som inleddes 1967. Israel attackerades av flertalet arabländer både 1948 och 1967, alltså innan det var tal om någon sorts ockupation. Palestinsk terrorism mot judar inleddes dessutom ett halvt århundrade innan det var tal om någon ockupation, till och med decennier före staten Israel utropades.

Den huvudsakliga anledningen till konflikten mellan palestinier och Israel är hatet av judar och Israel. Detta är lika sant idag som det var 1948. I generationer har den Palestinska myndigheten, i skolor och genom egenkontrollerad media, indoktrinerat sitt folk i antisemitism.

Det uppskattas att antisemitismen uppgår till 90 procent i de områden som kontrolleras av den Palestinska myndigheten. Det palestinska ledarskapet i Ramallah har dessutom avvisat alla fredsförslag. Ekon från den arabiska överenskommelsen i Khartoum 1967 hörs än idag – nej till erkännande, nej till fred och nej till förhandling.

Läs om de två andra allvarliga felen på Nyheter24.se här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*