Ambassadör Bachman: Därför borde alla svenskar stödja Israel

Ambassadör Bachman: Därför borde alla svenskar stödja Israel

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver på Nyheter24.se om den Sionistiska Federationen i Sveriges manifestation för Israel i Stockholm den 28/8:

Nu på söndag (28/8) kl 14.00 kommer en manifestation för Israel att anordnas på Raoul Wallenbergs torg i centrala Stockholm. Jag vill därför ta tillfället i akt att beskriva varför det är så viktigt att man kommer och visar sitt stöd för Mellanösterns enda demokrati och världens enda judiska stat, Israel.

Till att börja med har vi denna gång en enastående talarlista som innefattar partiledaren Ebba Busch Thor (KD), riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (L), Yair Lapid (tidigare finansminister i Israel och ledare för landets 3:e största parti), Aron Verständig (ordförande i Judiska Församlingen i Stockholm), jag själv och många andra intresseväckande talare.

Viktigast av allt är emellertid följande: att visa sitt stöd för Israel är något varje svensk som tror på mänskliga fri- och rättigheter borde göra. Israel är den enda demokratin i Mellanöstern – med fri press, religionsfrihet och yttrandefrihet. Det är dessutom det enda landet i Mellanöstern som aktivt eftersträvar ett samhälle präglat av jämlikhet mellan könen, minoritetsrätt samt lika rättigheter för HBTQ-personer.

Läs hela artikeln på Nyheter24.se här.

All information om manifestationen för Israel hittar ni här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*