Ambassadör Bachman i Aftonbladet: Barnen föds inte till mördare – de skolas

Ambassadör Bachman i Aftonbladet: Barnen föds inte till mördare – de skolas

Israels ambassadör: Vi söker fred – men palestinska ledare måste sluta uppvigla barn till våld och terror.

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver på Aftonbladet Debatt idag:

Under den pågående terrorvågen i Israel, som började den 13 september 2015, har 34 oskyldiga israeler dödats och 438 skadats efter 144 knivattacker, 85 skjutningar, 42 bilattacker och ett bombdåd. Många av de palestinska terroristerna har varit häpnadsväckande unga.

De flesta moderna teorier om mänskligt beteende tänker sig inte att barn oundvikligen är avsedda att utföra våldshandlingar. Ett barn vaknar inte en morgon och bestämmer sig för att skada människor. Vad som händer på vägen från födsel och fram till det ögonblick då människor väljer att begå mord och skapa förödelse – för politiska, religiösa eller ideologiska syften – är oftast ett resultat av miljö och indoktrinering.

En aspekt av radikaliseringsprocessen har dock till stor del ignorerats – betydelsen av politiska ledare, skolsystem och religiösa figurer. När det politiska ledarskapet bestämt sig för att främja sina politiska mål genom terrorism använder man sig av utbildningssystem och offentliga informationskanaler för att uppmuntra medborgarna att utföra våldshandlingar.

Läs hela artikeln i Aftonbladet här:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22720691.ab

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*