Ambassadör Bachman i Di debatt: Så löste Israel integrationen

Ambassadör Bachman i Di debatt: Så löste Israel integrationen

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Dagens industri:

“Den största vågen av invandrare till Israel började när Sovjetunionen föll samman och öppnade sina gränser i slutet av 1980-talet och judarna tilläts lämna landet. På endast tio år flyttade en miljon judar från det forna Sovjet till Israel vilket innebar att befolkningen ökade med 20 procent.

Den ryska invandringen var en enorm utmaning som till slut blev en fenomenal framgångssaga. Omkring 60 procent av de ryska invandrarna hade högskoleutbildning vilket kan jämföras med 35 procent av den dåvarande befolkningen. Den höga utbildningsnivån kunde snabbt anpassas till landets behov. Efter endast tio år i Israel ägde 70 procent av de ryska invandrarna sina egna hem…

Israel har stått inför invandringsutmaningar som saknar motstycke i västvärlden och har lyckats vända utmaningarna till framgångar tack vare beslutsamhet och innovativa lösningar samt en banbrytande modell för att lära sig språket, ”Ulpan”-modellen. Medan misstag säkerligen begåtts finns det mycket att lära av Israel – landet där innovation är nyckeln till integration.”

Läs hela artikeln i Dagens industri här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*