Ambassadör Bachman i SvD: Abbas borde resa till Jerusalem istället

Ambassadör Bachman i SvD: Abbas borde resa till Jerusalem istället

Den 8 februari skrev ambassadör Isaac Bachman på Brännpunkt i Svenska Dagbladet:

– Palestinierna bör upphöra med unilaterala åtgärder i internationella fora, ge upp förhandsvillkoren för förhandlingar och inleda samtal med Israel. Det är bättre att resa till Jerusalem än Stockholm om Abbas menar allvar med fred.

…Palestinierna lägger heller knappast någon solid grund för en framtida fredlig samexistens med den judiska staten. I palestinska skolor i Jerusalem undervisas eleverna om en ”palestinsk arabisk” stat, utan något Israel. På den Palestinska myndighetens tv-kanal visas program där man uppmuntrar till att döda judar. Dessutom döper den Palestina myndigheten gator och skolor efter terrorister, vanligtvis sådana med många civila liv på sitt samvete.

Förutom att barnen blir indoktrinerade med antisemitism och hat mot Israel, är också Fatahs egen Facebooksida fylld med antisemitiska och anti-israeliska inlägg som uppmuntrar palestinier att köra över judar med sina bilar, hyllar de senaste knivattackerna mot judar, är våldsförhärligande och porträtterar judar som nazister.

Dessutom har Abbas själv hyllat palestinska terrorister. Efter ett misslyckat mordförsök på en civil israel i oktober förra året skickade Abbas ett kondoleansbrev till terroristens familj där han skrev att terroristen skulle ”komma till himlen som en martyr som har försvarat vårt folks rätt.” När Israel i december 2013 släppte palestinska terrorister ur fängelset för att starta fredsförhandlingar, välkomnade Abbas terroristerna och kallade dem ”hjältar” samt konstaterade att det var ”en glädjens dag för vår nation.” Efter frisläppandet belönades de också med stora summor pengar som en bonus för sina handlingar.

Utöver att uppmuntra och hylla terrorism, betalar den Palestinska myndigheten också ut löner till fängslade och frisläppta palestinska terrorister. Ju allvarligare terrorhandlingen är, ju dödligare den varit, desto större blir belöningen. Under 2012 betalade den Palestinska myndigheten 600 miljoner kronor till fängslade terrorister och 624 miljoner kronor till avlidna terroristers familjer (inklusive självmordsbombare). Dessa belopp uppgår tillsammans till mer än 16 procent av det årliga utländska biståndet till den Palestinska myndigheten…

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*