Ambassadör Bachman: Israel vill öka samarbetet med Sverige

Ambassadör Bachman: Israel vill öka samarbetet med Sverige

Ambassadör Bachman skrev på Barometern Debatt den 28 augusti 2015:

Israel har blivit känt som the Startup Nation eftersom det finns fler startups i Israel per capita än någon annanstans i världen.

Israels befolkning är lite över 8 miljoner människor och landets storlek motsvarar ungefär två tredjedelar av Dalarna. Ändå är Israel det land som har näst flest utländska företag listade på NASDAQ efter Kina. Israel lockar till sig överlägset mest riskkapital per capita i världen, 2,5 gånger mer än USA och 30 gånger mer än Europa. Tel Aviv rankas ofta som det näst bästa ekosystemet för startups i världen efter Silicon Valley.

Hur kommer det sig att Israel – ett mycket litet land som har utsatts för existentiella hot och terroristattacker sedan den dag staten utropades 1948 har blivit så framgångsrikt när det gäller innovation och företagande?

En grundläggande faktor är att Israel har lyckats vända sina utmaningar till tillgångar som formar grunden för innovationskulturen i landet. Det faktum att Israel är litet, isolerat, saknar naturtillgångar och är konstant hotat har tvingat israelerna att åstadkomma mer med mindre, vara kreativa och tänka globalt från början.

Läs hela artikeln här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*