Ambassadör Bachman: Mandela var en man med stora visioner, ett stort ledarskap och en stor ödmjukhet

Shimon Peres och Nelson Mandela

Shimon Peres och Nelson Mandela

Som den första svarta presidenten i landet, upptog Nelson Mandela efter 27 år i fängelse kampen mot apartheid i Sydafrika, och transformerade sig till en internationell symbol mot förtryck. Han vann Nobels fredspris tillsammans med FW de Klerk, Sydafrikas sista vita ledare, 1993 och var landets president 1994-1999.

“Nelson Mandela var en man med stora visioner, ett stort ledarskap och en stor ödmjukhet. Det är inte bara Sydafrika som sörjer idag, hela världen har förlorat ett gott föredöme och en av de mest inflytelserika och modiga ledarna i vår tid,” säger ambassadör Isaac Bachman.

Mandela var “fadern till sin nation, en man med visioner, en frihetskämpe som motsatte sig till våld,” skrev Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på sin Facebook-sida sent på torsdag kväll.

“Han föregick med ett personligt exempel för sitt folk i de många år han tillbringade i fängelse, och blev aldrig högdragen,” skrev Netanyahu. “Han arbetade för att läka såren i det sydafrikanska samhället och lyckades med sin personlighet att förhindra utbrott av rashat.”

“Han kommer att bli ihågkommen som fadern till det nya Sydafrika och som en mycket viktig moralisk ledare,” avslutade premiärministern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*