Ambassadör Bachman: Rikta kritiken mot våldets upphovsmän

Ambassadör Bachman: Rikta kritiken mot våldets upphovsmän

Ambassadör Isaac Bachmans replik till en artikel om “gatuavrättningar” på Aftonbladet Debatt:

Att terrorister under pågående knivattacker mot försvarslösa civila medborgare oskadliggörs för att om möjligt förhindra massmord är inga ”gatuavrättningar”. Det är vad svensk polis senast gjorde under knivattacken i Trollhättan och med rätta berömdes för, under omständigheter som officiellt definierades som ”terrorism”.

De enskilda omständigheterna i varje fall undersöks noga inom ramarna för det israeliska rättssystemet för att man skall försäkra sig om att försvarhandlingarna varit befogade och om så inte skulle vara fallet går man givetvis vidare rättsligt. Också människorättsorganisationernas yrkanden undersöks rättsligt.

Liksom artikelförfattarna välkomnar Israel som Mellanösterns enda demokrati Sveriges engagemang för människovärdet. Detta engagemang bör dock gälla också israelers mänskliga rättigheter och innebära ett kompromisslöst fördömande av de militanta våldsideologier som tillåts växa sig starka inte minst under den palestinska myndigheten.

Det är svårt att förstå varför det ständigt är det demokratiska Israels försvarsåtgärder som kritiseras, inte våldets upphovsmän bland Israels grannländer och terrororganisationerna.

Läs hela artikeln på Aftonbladet Debatt här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*