Ambassadör Bachman skriver om palestinsk konferens i Malmö

Ambassadör Bachman skriver om palestinsk konferens i Malmö

Israels ambassadör: ”Än en gång visar det sig att den palestinska aktivismen i Europa syftar till antisemitism och stöd för terror”

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Sydsvenskan idag:

Den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel, är en av de kontroversiella talare som har bjudits in till en konferens i Malmö på lördag.

På lördag, den 7 maj, äger konferensen Palestinians in Europe rum i Malmö. En av huvudorganisatörerna, Palestinian Return Centre, PRC, är terrororganisationen Hamas representanter i Europa.

I Hamas stadgar framgår att organisationens mål är att förgöra Israel och hela det judiska folket. Hamas betraktas som en terrororganisation av Sverige, EU, USA och många andra internationella aktörer. I Israel är PRC olaglig sedan år 2010.

PRC har organiserat flera konferenser som bjudit in högt placerade företrädare för Hamas, inklusive ledarna Khaled Mashaal och Ismail Haniyeh.

Inte bara Israel har uppmärksammat de nära banden mellan PRC och Hamas, också tyska myndigheter har konstaterat att ”PRC upprätthåller nära band med Hamas” och att ”den mest betydelsefulla aktiviteten för Hamassupportrar var den åttonde Palestinians in Europe-konferensen den 8 maj 2010 i Berlin”.

Flera kontroversiella talare har bjudits in till årets konferens i Malmö, först och främst den tidigare stormuftin av Jerusalem shejk Ekrima Sa’id Sabri, som har inreseförbud till Nederländerna sedan 2007 på grund av sin antisemitiska retorik och uttalanden om Israel.

I en intervju med den italienska dagstidningen La Republica den 24 april år 2000 förnekade Sabri att sex miljoner judar mördades under Förintelsen och påstod att den medförde betydligt färre dödsoffer.

Läs hela artikeln i Sydsvenskan här:

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/israels-ambassador-an-en-gang-visar-det-sig-att-den-palestinska-aktivismen-i-e/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*