Ambassadör Bachman: Sverige för en ensidig politik i den palestinsk-israeliska konflikten

Ambassadör Bachman: Sverige för en ensidig politik i den palestinsk-israeliska konflikten

Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman skriver i Världen idag:

Israel är besviket på ännu ett svenskt ensidigt och totalt grundlöst uttalande i FN:s säkerhetsråd den 20:e juni.

Det svenska uttalandet följer ett, vid detta lag, alltför välkänt mönster – skyll alla problem på Israel och ”ockupationen” och ignorera palestinsk terrorism helt och hållet. Uttalandet nämnde ”ockupationen” tio gånger medan palestinsk antisemitism, uppvigling till våld, terrorism eller Hamas nämndes inte en enda gång.

”Ockupationen” nämndes gång på gång men uttalandet förklarade aldrig att ”ockupationen” är ett resultat av ett försvarskrig som påtvingades Israel av de arabiska grannländerna, och inte ett resultat av israelisk expansionism. Uttalandet nämner inte heller att Israel har erbjudit att avsluta ”ockupationen” ett flertal gånger. Palestinierna å andra sidan har aldrig accepterat eller föreslagit ett avtal som leder till att konflikten avslutas och att en palestinsk stat därmed kan upprättas.

Om Hamas inte hade spenderat flera miljarder kronor som de fått i bistånd från det internationella samfundet på vapen, raketer och terrorinfrastruktur hade de kunnat täcka Gazas grundläggande behov. I stället fortsätter Hamas att spendera sina resurser, budget och tid på sitt främsta mål: att utplåna Israel samtidigt som Gazas befolkning hålls gisslan av sina egna och där mänskliga rättigheter helt åsidosätts.

I stället för att spela en konstruktiv roll och få parterna närmare varandra fortsätter Sverige att fördöma och anklaga Israel vid varje tillfälle som ges och har därmed förlorat både Israel och möjligheten att agera som medlare.

Läs hela artikeln i Världen idag här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*