Ambassadör Bachman till Svenska kyrkan: Ord och handling stämmer inte överens

Ambassadör Bachman till Svenska kyrkan: Ord och handling stämmer inte överens

Igår skrev Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman en slutreplik till Svenska kyrkan:

Det är symptomatiskt att inte ett ord om den terror eller raketbeskjutning som drabbar israeliska medborgare nämns i Erik Lyséns replik till min artikel. Talande – och grovt – är att Israel ges skulden för den ökande radikaliseringen på Västbanken och i Gaza. Det är som om det bara existerar ett land – Israel – i denna region, en region som skakas av konflikter.

För Svenska kyrkan tycks händelserna och explosionen av radikalisering i Syrien och Irak – för att inte tala om den teokratiska våldsregimen Iran – inte ha någon bärighet på det som sker. Detta visar återigen en enögdhet inför och en negativ fixering vid Israel och är ett uttryck för avsaknad av verklighetskontakt och överblick – eller viljan till dessa.

Lika orimligt är det att Erik Lysén försöker försköna det egna kansliets och kyrkoledningens agerande. Det förefaller mig oerhört märkligt att en part som Svenska kyrkan, som säger sig vilja verka för fred och försoning, inte står för sitt eget handlande med dess kopplingar till högst tvivelaktiga rörelser. Rörelser som inte är främmande för att legitimera terror mot den israeliska befolkningen.

Läs hela artikeln i Kyrkans tidning här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*