Ambassadören: De enda krigsbrotten begås av Hamas

Ambassadören: De enda krigsbrotten begås av Hamas

Israel gör varje tänkbar ansträngning för att undvika civila dödsoffer i striderna med den cyniska terrororganisationen Hamas. Det skriver ambassadör Ilan Ben-Dov i ett svar till Reportrar utan gränser i DN.

Nedan är ett utdrag ur artikeln:

”Författaren väljer att också fullständigt ignorera det faktum att Hamas, en radikal islamistisk terrororganisation avsiktligt och systematiskt placerar sina militära installationer inom tätbefolkade civila områden och därmed utsätter dem för fara.

Denna terroristorganisation var ytterst medveten om att genom att låta basera sina terrorhandlingar bland nyhetsbyråer och andra medieorganisationer så utnyttjar man dem som mänskliga sköldar.

Hamas tillämpar inte bara denna strategi med representanter för medierna utan avfyrar också tusentals missiler från skolor, dagis och sjukhus.

De enda krigsbrotten i detta sammanhang utförs av Hamas, en terrororganisation som gömmer sig bakom barn i skolor och i detta fall – på ett ytterst cyniskt, grymt och brottsligt sätt – bakom representanter för medierna.”

Läs ambassadörens replik i sin helhet här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*