Ambassadören: Eurovision Song Contest avgörs i en demokrati

I helgen vaknade israeler som bor i den södra delen av landet till förnyade raketanfall från Gaza. Den 4 och 5 maj avfyrade palestinska islamiska Jihad och Hamas över 600 raketer och granater från Gaza mot Israel.

Det har lett till tre dödsfall, inklusive Moshe Agadi som var fyrabarnsfar. Ett tjugotal personer har därutöver skadats och många fler civila fått sina liv förstörda.

Raketerna riktades medvetet mot civila områden och träffade israeliska vägar, hem, en fabrik, till och med en förskola och ett sjukhus i Ashkelon. Skolorna hölls stängda i hela södra delen av landet då barnen var tvungna att springa till skyddsrum för att skydda sig mot explosionerna.

Hamas, som utan några som helst hänsyn regerar Gazaremsan, begår brott mot mänskligheten på fler sätt än ett. Hamas attackerar urskiljningslöst civila Israeler, medan de själva gömmer sig och verkar bland den civila befolkningen i Gaza, vilket förvandlar civilbefolkningen till mänskliga sköldar.

När Hamas attackerar Israel attackerar de i verkligheten också Gaza. Hamas har som rutin att lagra och avfyra vapen inifrån tätt befolkade områden, vilket visar på en fullständig brist på respekt för värdet av människoliv och deras faktiska intention att sätta Gaza befolkning i livsfara.

En Hamas-raket som var riktad mot Israel tog livet av en palestinsk kvinna i Gaza och hennes barn. De hette Falasteen Abu Arar och Saba Mahmoud.

Hamas är skyldigt till den senaste tidens eskalering, vilken började med att en palestinsk prickskytt skadade två israeliska soldater på gränsen till Gaza under en Hamas-organiserad demonstration i fredags. Hamas hade redan på förhand planerat att protesterna skulle bli våldsamma då man mer eller mindre tvingade folk att demonstrera i direkt anslutning till gränsen mot Israel.

Hamas och palestinska islamiska Jihad, båda är internationellt klassade som terroristorganisationer, har en lång och blodig historia av att medvetet utsätta civila israeler för terror. Dessa organisationer har historiskt sett utfört hundratals avskyvärda självmordsattacker, skjutningar, knivattacker och fordonsrelaterade attacker som har skadat och berövat tusentals människor i Israel livet.

Båda terrororganisationerna är finansiellt understödda av Iran och har offentligt uppmanat till mord på israeler med slutgiltigt mål av att förgöra Israel och etablera ett islamiskt kalifat i dess ställe.

Hamas våldsamma maktövertagande i Gazaremsan 2007 från den palestinska myndigheten har resulterat i avfyrandet av cirka 12.000 raketer och granater mot Israel. Hamas har i flera år byggt upp sin militära kapacitet med hjälp av ekonomiska tillgångar som varit avsedda för Gazas civilbefolkning samt bedrivit maffialiknande ekonomisk verksamhet lokalt för att kunna öka på sina vapenförråd och för att kunna bygga tunnlar under gränserna.

Israel vill ha en fredlig gräns mot Gazaremsan, men så länge som Hamas fortsätter att driva på konflikten i stället för att tjäna sitt eget folks intresse kommer våldet alltid att ha överhand över freden.

Israel står inom kort värd för Eurovision Song Contest. Hela världen kommer återigen att få bevittna hur fritt, öppet, pluralistiskt, dynamiskt och inkluderande det israeliska samhället är – Mellanösterns enda demokrati.

Staten Israel har i nästan ett sekel tvingats hantera det ena hotet efter det andra. Trots alla dessa utmaningar har landet blomstrat. Israel har kontinuerligt sökt och även uppnått fred med grannarna Egypten och Jordanien. Israel längtar efter dagen då fred kan uppnås också med landets palestinska grannar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*