Antisemitism är oacceptabelt, även om den är trendig

Under rubriken “Antisemitism är den nya sociala rättvisan” skriver den muslimska aktivisten Nadiya Al-Noor om hur antisemitismen breder ut sig på särskilt universitet i USA.

Utdrag:

Att hata Israel är högsta mode på universitet idag. Det får dig att verka ”progressiv”. Det betyder att du är ”vaken” och socialt medveten. Det betyder att du slåss mot en tyrannisk regim. Det handlar om att stödja ett förtryckt folk som lever i händerna på en vit kolonial övermakt. Sionism är rasism. Israel är ondska.

Det är komplett struntprat.

Sionism handlar om att stödja och bekräfta den judiska rätten till självbestämmande i deras hemland Israel. Det är den judiska medborgarrättsrörelsen. Det är ursprungsbefolkningens kamp mot tusentals år av förtryck, fördrivelse, död och förföljelse varhelst i världen de befunnit sig. Det är firandet av segern, återvändandet hem efter millenium i diasporan, överlevnad och framgång trots alla odds.

När man hör detta låter det ju som något vänstern helhjärtat borde stödja, eller hur? Inte längre. Det dominanta narrativet vid universitet är att Israel är Nazityskland 2.0, israelerna är vita européer som koloniserat landet Palestina efter andra världskriget. Ropen om ”apartheid” och ”folkmord” tillåts stå obestridda.

Läs  hela artikel i Times of Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*