Årets Eurovision-by blir en av de största någonsin

Byggandet av ”Eurovision Village” vid Charles Clore Park i Tel Aviv påbörjades tidigare i veckan. På platsen låg tidigare Dolphinarium-komplexet. Tel Avivs kommun har arbetat med rivningen av Dolphinarium i några månader, med en långsiktig plan att omvandla utrymmet till en förlängning av strandpromenaden och den intilligande parken.

Eurovision Village kommer att vara öppet för allmänheten från 12-18 maj, från eftermiddag till kväll, och kommer att visa framträdanden av israeliska artister såsom före detta Eurovision-superstjärnorna Dana International och Izhar Cohen och framstående artister som Static och Ben El, Stephane Legar, Ivri Lider med flera. Dessutom kommer finalen att projiceras på jätteskärmar.

Den årliga matfestivalen Tel Aviv EAT kommer också att äga rum i ett angränsande område i samband med Eurovision Village. Besökare kommer att kunna smaka på några av de mest utsökta rätterna från Tel Avivs berömda kockar. Deltagande restauranger inkluderar Manta Ray, Onza, Messa, The Blue Rooster och många fler.

Foto: Guy Yechiely

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*