Avishai Cohen kommer till Malmö 5 september!

Den världskände jazzmusikern Avishai Cohen är på väg tillbaka till Sverige med sin trio. Denna gång besöker han Malmö och Malmö Live den 5 september.

Så här skriver Malmö Live på sin hemsida:

Jazz på Malmö Live med den israeliske basisten Avishai Cohen och hans trio. En kväll med en karismatisk musiker och kompositör som låter jazzen möta den klassiska musiken. Här har vi killen som länge spelade på små jazzklubbar men en dag fick ett telefonsamtal av Chick Corea, som erbjöd honom ett skrivkontrakt. Senare blev han även bandmedlem i Chick Coreas Sextett innan han bildade sitt eget band.

”A genius musician”

Avishai Cohen, som Chick Corea för övrigt kallar ”a genius musician”, har hunnit spela med många stora namn inom jazzens värld som Bobby McFerrin och Herbie Hancok. Ikväll får du vara med om hans nästa steg i hans musikaliska bana och höra hur han sammanför jazz och klassisk musik, allt med ett otroligt sväng. Konserten tillsammans med MSO blir något alldeles extra och ett startskott för något nytt både för Cohen och Malmö SymfoniOrkester. En konsert för dig som gillar det lilla extra med det bästa ur två musikgenrer.

Avishai Cohen, bas och sång
Nitai Hershkovits – piano
Daniel Dor – drums
Robert Sadin: dirigent och arrangör
Malmö SymfoniOrkester

Se följande länker för tidigare Sverigebesök:

Kända israeliska jazzmusiker uppträder på Fasching i höst

Israeliska inslag i årets Stockholm Jazz Festival

Ikväll spelar Shai Maestro Trio på Skansen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*