Befälhavare i det iranska revolutionsgardet: Hezbollah mer redo än någonsin att attackera Israel

Samtidigt som president Trump och premiärminister Netanyahu fortsätter att pressa Iran om dess omstridda kärnprogram uttalar sig en befälhavare från det iranska revolutionsgardet i Kuwaittidningen Al-Jarida om att Hezbollah höjt beredskapen och står redo att genomföra en massiv attack mot Israel, skriver Jerusalem Post.

Enligt den iranske företrädaren, som enligt Al-Jarida vill förbi anonym, är den shiitiska terrorgruppens hot om att skjuta raketer mot Israel något som bör tas på fullaste allvar. Befälhavaren citerade Irans försvarsminister Hoseein Dehghan som nyligen sa att Hezbollah är kapacitet att tillverka raketer som kan som kan nå vilka mål som helst i Israel, från norr till söder.

I intervjun avslöjades det även att en särskild fakultet nyligen öppnats vid Imam Hossein University, som ägs av det iranska revolutionsgardet, med målet att utbilda hundratals libanesiska studenter att kunna tillverka raketer. Tydligen ska det hela även ligga 50 meter under mark och ha säkerhetssystem i syfta att förhindra israeliska anfall.

Raketerna som tillverkas ska ha en räckvidd på 500 km och bland vapen som redan tillverkats finns bland annat markrobotar, ballistiska raketer som kan skjutas från ubåtar och särskilda drönare som är kapabla att avfyra pansarvärnsrobotar. Enligt källan ska Hezbollah redan framgångsrikt ha prövat de nya robotarna i de pågående striderna i Syrien.

Läs mer här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*