Ben- Dror Yemini: Wallström måste tas på allvar, hennes åsikter är farliga

Ben-Dror Yemini, forskare och flitig skribent både i Israel och internationellt, skriver i Norbottens Kuriren att Wallströms åsikter är farliga och måste tas på allvar.

”Vi ska erövra Rom och sedan de två Amerika …  judar, kristna och kommunister måste alla dödas, till sista man …. judarna planerar att spränga ­Al-Aqsa-moskén.”

Detta är den propaganda som sprids av medier stödda av Hamas, herre över Gazaremsan, och ibland även av den Palestinska myndigheten, herre över Västbanken. Med andra ord, IS-ledarnas idé om att erövra Rom delas av alla islamiska jihad-organisationer. Hamas sa faktiskt samma sak långt före IS. I  den meningen finns ingen skillnad mellan det globala jihad som begår massmord i Paris och det globala jihad som försöker döda judar i Israel.

Ändå levererar den svenska utrikesministern Margot Wallström förklaringar och även rationaliseringar av det globala jihad. De här är inte mördare. De är bara förtvivlade. Och deras förtvivlan har förmått dem att ­utföra massmord i Paris, Jerusalem, London och Madrid. Enligt henne är dessa mördare faktiskt frihetsaktivister. De försöker bara främja en uppgörelse mellan israeler och palestinier för att få slut på ockupationen.

Läs hela artikeln i Norbottens Kuriren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*