De 12 bästa israeliska foto- och videoapparna!

 

Är du också intresserad av foto och vill få ut det maximala av din padda eller smartphone?

Återigen har Israel21c och Abigail Klein Leichman sammanställt en kanonlista över några av världens bästa foto- och videoappar. Miljoner använder dem redan runt om i världen men här kommer de i alla fall i tur och ordning.

 

Nummer 1GroupShot – lyckades så bra förra året att den kom med på listan över App Store’s ”Bästa appar 2012”. Med GroupShot tar du flera bilder i följd och du kan sedan redigera och byta ut delar av bilden. Perfekt för till exempel familjeborträtt där en kanske tittar bort på ett en av bilderna.

 

Nummer 2Mobli – en platform för att dela bilder och video med andra. Appen har blivit uppmärksammad och lockat till sig en hel del investeringar från kändisar som Leo Di Caprio, Tobey Maguire, Lance Armstrong och Serena Williams.

Nummer 3Pixplit – ett användarvänligt verktyg för att göra egna kollage. Det finns även en funktion för att skapa en egen profil och lägga till vänner så att man kan dela och se varandras kollage för inspiration!

Nummer 4 –   Magisto – ett helt fantastiskt verktyg för att redigera film. Att redigera film har tidigare, trots förenklade program som iMovie, varit ganska svårt. Med Magisto får du ett program som automatiskt väljer de bästa delarna ur ett videoklipp, lägger till musik, teman och effekter. En helt fantastisk app med miljoner användare!

Nummer 5Takes – en app som gör film av dina stillbilder. Du har även möjlighet att lägga till olika filter och musik helt utan extra kostnad.

Nummer 6Pixtr – med sin tagline ”Putting your best face forward” optimerar helt enkelt ansiktbilder genom att använda olika parametrar som ålder, vad man gillar och inte gillar, tar bort röda ögon och fixar till asymmetriska fel i bilden. Microsofts R&D center i Israel gillade appen så mycket att man tog med den i Windows Azure.

 

Nummer 7Dumpr – är en app där du kan ta eller ladda upp bilder och sedan leka med appens funktioner. Sätt in bilden i en Rubiks kub, stenmosaik eller LEGO. Det är bara några av funktionerna.

Nummer 8Glide Talk – gör att du som iPhoneanvändare kan spela in korta videomeddelanden till dina vänner. Om din kompis inte är online när du skickar meddelandet sparas det till senare.

Nummer 9PhotoMania – en häftig fotoapp som använder Facebook som plattform. Med ett enkelt musklick kan du välja över 400 olika effekter till din bild.

Nummer 10Flavyr – en gratisapplikation som organiserar dina bilder i biblioteket till album. Den brittiska tidningen The Guardian utnämnde nyligen Flavyr till en av sina favoritappar för Android.

Nummer 11Moment – appen som gör att du kan kombinera dina foton, videor och tweets från olika sociala nätverk och organisera dem i multimediaalbum.

Nummer 12Facetune – lovar att ”ge alla användare möjligheten att enkelt redigera sina bilder likt en PhotoShop-expert”.

 

Läs hela lista på Israel21c:

Top 12 made-in-Israel photo and video apps

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*