Delta i Guinness nya dykrekordsförsök i Eilat – från din egen soffa!

Den mest världsberömda undervattensfototävlingen, Eilat Red Sea, äger rum för tionde året i rad, den 8–13 september 2014 i Eilat, Israels sydligaste belägna turistort – och denna gång bjuder man in människor från hela världen för att delta i Guinness dykrekordsförsök.

Målet: att försöka sätta ett Guinness världsrekord för den största publiken vid ett livestreamat undervattensevenemang – med stöd och deltagande av alla dykare och havsälskare världen över, oavsett var på klotet de befinner sig.

Utmaningen: på morgonen, fredagen den 12 september, kommer en av de mest storslagna dykningarna någonsin att äga rum. I en tidigare aldrig skådad dykexpedition kommer hundratals dykare, 26 dykinstruktörer, 32 produktionsmedlemmar och 12 yrkesfotografer att dyka tillsammans vid Satil-vraket, på 24 meters djup i Röda havets kristallklara och korallfyllda vatten utanför Eilat.

Med hjälp av en sofistikerad teknisk lösning kommer dykexpeditionen att direktsändas på YouTube Live, vilket gör att miljontals tittare, internetsurfare och smartphoneägare världen över kan delta i detta extraordinära evenemang. Den välrenommerade och kända franska fotografen Nicolas Barraque, som besöker Eilat enkom för denna dykning, kommer att dokumentera evenemanget med hjälp av sin speciella panoramateknik.

Klicka här för en kort video som presenterar det utmanande upplägget.

Guiness har ställt upp ett mål om en halv miljon tittare för att ett rekord ska registreras. Dykningen kommer att äga rum den 12 september, 11:30 GMT +2. Sändningen, som även täcker de mest spännande förberedelserna före dykningen, börjar 11:00 GMT +2. Sändningen kommer att finnas på http://www.eilatredsea.com/ när evenemanget startar.

Inbäddad kod – livestreamad video : www.youtube.com/embed/bT8DMYSuN6c

För mer information om Eilat Red Sea-tävlingen, besök www.eilatredsea.com .

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*