Den Palestinska myndigheten uppkallar basketturnering efter terrorist

En skola nära Ramallah uppkallar en turnering efter Dalal Mughrabi som är ansvarig för en av de dödligaste terrorattackerna i Israels historia – 37 döda civila varav 12 var barn, och över 70 skadade.

Den 11 mars valde den Palestinska myndigheten att hylla Dalal Mughrabi, en kvinnlig terrorist som är ansvarig för en av de värsta terrorattackerna i Israels historia, genom att uppkalla en basketturnering för flickor efter henne.

1978 kapade Mughrabi och andra Fatah-terrorister en buss på Israels kustväg. Det slutade med att 37 civila dödades – varav 12 var barn – och över 70 personer skadades.

Dalal Mughrabi är en av de palestinska terrorister som ofta hyllas av den Palestinska myndigheten. Hon har bland annat flera flickskolor uppkallade efter henne.

Palestinian Media Watch (som nyligen besökte Stockholm) rapporterade i onsdags att en flickskola nära Ramallah, Al-Awael School for Girls, arrangerat ”Dalal Mughrabi Cup” till terroristens ära. Den Palestinska myndighetens utbildningsdepartement ansvarar för Al-Awael skolan.

Läs mer om ”Dalal Mughrabi Cup” på Palestinian Media Watch här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*