Det är sköldpaddskläckningssäsong i Israel

Varje år i augusti börjar hundratals babysköldpaddor sin livsresa på Israels medelhavsstränder. När mörkret lagt sig i maj och juni simmar kvinnliga havssköldpaddor från havet till stranden, där de gräver bon och lägger dussintals ägg. I augusti börjar de knäcka sig ut ur sina skal och börjar sin farliga vandring tillbaka till havet. Äggen är sårbara för såväl rovdjur som den heta solen. Väldigt få överlever utan hjälp av volontärer som skickats ut från Israels natur och parkmyndighet som hjälper till att flytta bon till skyddade strandreservat och/eller särskilda gårdar där de kan kläckas skyddat.

Sköldpaddornas bon förs från medelhavsstränderna till Hula Valley- reservatet i övre Galiléen där äggen kläcks.  Då detta inte är ett naturligt habitat för sköldpaddorna förs de efter kläckningen till Kishon- floden nära Haifa där de har större möjlighet att överleva.

Sköldpaddor som befinner sig i skadat skick tas ofta till det nationella havssköldpaddans räddnings- och rehabiliteringscenter i Mikhmoret norr om Natanya.

 

Läs mer här https://www.israel21c.org/its-turtle-hatching-season-in-israel/?utm_content=buffer78e88&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*