Det är statens skyldighet att minska socioekonomiska skillnader

Imad Younis från Alpha Omega

Imad Younis från Alpha Omega

”Integrationen är nyckeln till en lyckad tillväxt i den israeliska ekonomin och det är nyckeln till ett bättre liv tillsammans.”

Premiärministerns statssekreterare Harel Locker öppnade den 29 oktober en konferens om minoritetssektorn i Israel. ”När vi lyckas med att utjämna BNP per capita mellan minoritets- och den judiska sektorn kommer vi att vara ett av de 20 mest välmående länderna i världen. Det är statens skyldighet mot sina egna medborgare att maximera deras potential, som individer och grupper, och att underlätta för en minskning av socioekonomiska klyftor. Medan Israels regering är ansvarig för detta uppdrag vilar även ett ansvar på judiska och arabiska företagsledare. Vi måste lämna våra trygga komfortzoner för att kunna skapa gemensamma kommersiella alternativ.”


 

Ett bra exempel på detta är Imad Younis, en arabisk israel samt  grundare och VD för Alpha Omega, ett ledade företag inom neuroteknologi som anställer muslimer, kristna och judar. Företaget grundades i Imads hemstad Nasaret och har blivit det största high-tech bolaget i Israels arabiska sektor. Imad studerade vid Salizian Vocational School i Nasaret och tog ut sin examen vid Technion i Haifa. När företaget började ta form fick de stöd av Israels handelsdepartement och Israels Chief Scientist’s Office som hjälpte till att utveckla och exportera dess produkter. Nu när det har blivit ett framgångsrik hjälper Alpha Omega andra att lyckas.

Nu kommer regeringen gå in med en investering på 1,4 miljarder dollar (5 miljarder NIS). ”Investeringen uttrycker regeringens beslutsamhet att minska de socioekonomiska klyftorna för att påskynda och förbättra integrationen. Integrationen är nyckeln till en lyckad tillväxt i den israeliska ekonomin och det är nyckeln till ett bättre liv tillsammans. Det skall inte finnas två parallella ekonomier och samhällen i Israel som inte möts utan det skall finnas EN stark och växande ekonomi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*