Det nya skolåret blir historiskt

Barnklass Foto: MFA

Sommarlovet är slut, både i Sverige och Israel. I Israel har skolsystemet gått igenom några förändringar vilket bland annat gör två miljoner elever historiska.

Ett antal reformer i skolsystemet gör att det israeliska skolåret för första gången någonsin inte börjar den första september. Förutom de elever som redan går i skolan inledde 145 374 förstaklassare sina skolår idag i en av 4 528 israeliska skolor.

Premiärminister Netanyahu som besökte utbildningsdepartementet igår för att se hur det gick med de sista förberedelserna sa att han var glad att övergången verkade gå så bra. Övergången handlar inte bara om eleverna utan alla i skolsystemet berörs av förändringarna.

Utbildningsminister Gideon Sa’ar nämnde även att det nya utbildningssystemet inkluderar fri utbildning till alla tre -och fyraåringar.

Läs mer:

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=282721

http://www.haaretz.com/news/national/more-than-2-million-head-for-israel-s-classrooms-as-school-year-begins.premium-1.460848

 

One Response to "Det nya skolåret blir historiskt"

  1. Christer Jargelius  augusti 27, 2012 at 17:32

    Erev Tov, chaverim israelim !

    Tack Israel, för att du finns som själslig hembygd! Utan dig skulle livsmiljön för min neshamah vara mycket, mycket torftigare…..

    Shavua Tov !

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*