Detectify svensk vinnare av Start Tel Aviv 2013!

Detectify

Tävlingen Start Tel Aviv 2013 är nu avgjord och efter stenhård konkurrens i toppen enades juryn om att det blir Detectify som får åka till Tel Aviv, Jerusalem, DLD-konferensen och mycket annat.

Detectify blev väldigt glada när de nåddes av beskedet:

– Vi är oerhört glada över att vara en del av Start Tel Aviv 2013 och att få representera Sverige på konferensen. Israel producerar en imponerande mängd högkvalificerade experter inom informationssäkerhet och vi ser fram emot att bygga många, nya, starka relationer med dem samtidigt som vi kommer ha väldigt kul i Tel Aviv, säger Frans Rosén, en av Detectifys grundare.

I hård konkurrens med ett flertal andra svenska IT-entreprenörer har Detectify vunnit första pris i tävlingen för start-up företag Start Tel Aviv 2013. Tävlingen, som genomfördes i 14 länder inklusive Sverige, har samlat startups från bland annat Tyskland, Mexiko och Indien. I varje land har en jury utsett en vinnare som får åka till Israel och den israeliska teknikhuvudstaden Tel Aviv.

Årets vinnare Detectify har utvecklat en webbaserad security scanner för att identifiera säkerhetsproblem. Scannern hjälper webbutvecklare att spara tid på analys av säkerhetsbrister genom att leverera en enkel och omfattande säkerhetsrapport. I Tel Aviv kommer Detectify få möta erfarna mentorer, tekniska rådgivare och potentiella investerare. Deltagande i den internationella DLD-konferensen ingår också i priset.

– Vi är oerhört glada över att vara en del av Start Tel Aviv 2013 och att få representera Sverige på konferensen. Israel producerar en imponerande mängd högkvalificerade experter inom informationssäkerhet och vi ser fram emot att bygga många, nya, starka relationer med dem samtidigt som vi kommer ha väldigt kul i Tel Aviv, säger Frans Rosén, grundare av Detectify.

Israel, med Tel Aviv i spetsen, ses allmänt som Europas ledande tekniska centrum med en stark profilering inom webb, säkerhets- och mobilteknik. Tel Aviv anses vara en av de absolut bästa platserna i världen att starta ett företag i.

– Det är verkligen glädjande och härligt att man i Sverige skickat in så många starka bidrag, då det är ett land som är känt för sin starka position inom IT och teknik. Urvalsprocessen har varit allt annat än enkel med tanke på kvalitén på bidragen. I slutändan ansåg juryn att Detectify är ett riktigt bra exempel på ett innovativt och kreativt företag med en lovande teknologi och vi tror verkligen att de kommer representera Sverige på bästa sätt i Tel Aviv, säger Isaac Bachman, Israels ambassadör i Stockholm.

Tävlingsbidragen har bedömts av en jury bestående av Tor Bonnier, design- och innovationsentreprenör, Sophia Bendz, Global Head of Marketing på Spotify, Mai-Li Hammargren, grundare och VD för Mutewatch, Johan Hernmarck, grundare av VC-marknaden i Sverige, Lars Danielsson, reporter på Computer Sweden, Raoul Stubbe, affärscoach på STING, Marie Sundström från Stockholm School of Entrepreneurship och slutligen Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Här kan du se Detectifys tävlingsbidrag.

 

Tvåa i tävlingen blev startupen Student Competitions som är specialiserad på att organisera och marknadsföra globala, regionala och lokala tävlingar.

Här kan ni se deras tävlingsbidrag

 

Trea i tävlingen blev Infori som är utvecklat av studenter från KTH och Handelshögskolan i Stockholm och inriktar sig mot kommunikationssäkerhet. Infori är förhållandevis nystartat men har verkligen framtiden för sig.

Här kan ni se deras tävlingsbidrag

 

Alla som deltagit i tävlingen får ett exemplar av boken ”Start-up Nation” och vi önskar alla startups som deltagit lycka till.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*