Direktflyg från hela Norden till Israel!

Stranden i Tel Aviv Foto: Israels turistbyrå

 

Israeliska Statens Turistbyrå kan återigen meddela om rekordsiffror och en positiv utveckling. Förra året reste totalt 81 000 nordiska turister till Israel, vilket är nytt rekord för 2000-talet. I år kommer det att finnas direktflyg från Nordens samtliga fyra huvudstäder till Tel Aviv.

Rekordet beror främst på fler direkta flygförbindelser från Norden till Israel. Dessa ger även goda förutsättningar för att den nordiska turismen till Israel fortsätter att öka i år.

Under 2012 ökade antalet nordiska turister med 11 procent jämfört med 2010. Turister från Danmark utgjorde den största ökningen med hela 31 procent. Från Norge och Sverige ökade turismen med 14  respektive 11 procent jämfört med 2010. Däremot minskade antalet resenärer från Finland med 7 procent – en siffra som troligen kommer att ändras när Finnair nu börja flyga till Israel.

De nya flygförbindelserna och förra årets siffror visar att Israel är en destination som attraherar och att alltfler personer inte kan motstå frestelsen att besöka landet. En uppstickare är dagsturisterna från kryssningsfartygen, där flertalet av kryssningsföretagen inkluderar Israel i sina program.

– Mycket talar för att Israel som turistdestination knappar in alltmer. Detta är en utveckling som vi väntat på och välkomnar varmt, säger Erika Samuelsson, PR manager på Israeliska Statens Turistbyrå.

 

Direktflyg till Tel Aviv, Israel

 • Stockholm
  • Norwegian – onsdagar och söndagar under hela året.
  • SAS – måndagar och fredagar 21 jun till 16 aug.

 

 • Köpenhamn
  • SAS – tisdag, fredag och söndag. Under sommaren även
   måndagar.

 

 • Helsingfors
  • Finnair – måndagar och fredagar 7 jun till 25 okt.

 

 • Oslo
  • Arkia en gång i veckan under sommaren.Se pressmeddelandet: http://news.cision.com/se/israeliska-statens-turistbyra/r/direktflyg-fran-hela-norden-till-israel-,c9389648

One Response to "Direktflyg från hela Norden till Israel!"

 1. Ralph Haglund  juni 12, 2013 at 11:18

  I sammanhanget bör nämnas att Israel släppt flyget fritt för lågprisflyg och t.ex. Ryanair tänker börja ta in miljontals turister till Israel, se http://israelisverige.info/?p=14920

  Ska man också nämna att det är livsfarligt att åka till Egypten,
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/66552/Business/Economy/Egypt-comes-in-last-on-WEFs-safety-and-security-in.aspx

  I slutet nämns att Israel är ett av de säkraste landen i området.

  Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*