Elida gör ”Ship to Israel”

Missionsbåten Elida ska göra sin allra första resa till Israel. Seglatsen görs som en manifestation för att sätta ljus på vad som händer de kristna i Mellanöstern, och samtidigt ge hopp åt dessa minoriteter. Eventuellt kommer även Lars Adaktusson (KD) med på båten, skriver Världen idag.

I slutet av augusti lämnar Elida Sverige för sin årliga säsong söderut. Men annorlunda för i år är att hon efter endast ett kortare uppehåll i Spanien sedan styr vidare österut mot Cypern, för en månadslång resa kallad ”Pilgrim 2018”.

Elidas skeppare, Stefan Abrahamsson, jämför seglatsen med Ship to Gaza, det initiativ med båt som syftar till att bryta blockaden mot Gazas hamn.

Manifestationen görs med tanke på alla kristna minoriteter i Mellanöstern, men det blir Israel som får besök.

– Israel är den enda demokratin i området som skyddar mänskliga rättigheter och står för ett öppet samhälle, och där det är möjligt att lägga till med en båt som alltigenom pekar på Jesus, säger Stefan Abrahamsson.

Han vill ha ett brett engagemang och bjuder därför in olika kristna grupper och personer som arbetar med Israelfrågor att delta på olika sätt.

Bland annat har kristdemokraten och EU-parlamentarikern Lars Adaktusson sagt att han står bakom projektet, och beroende på hur riksdagsvalet utvecklas kan det hända att han följer med på båten.

– Vi för samtal med fler, men vet inte än vilka som kommer att haka på, säger Stefan Abrahamsson.

Läs hela artikeln på Världen idag.

Foto: Karin Nytomt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*