”En av medelhavets okända och prisade vinexportörer”

”En av medelhavets okända och prisade vinexportörer”

En stor del av världens största vinproducenter är placerade runt Medelhavet så som Frankrike, Spanien och Italien. En av de mer okända exportörerna är Israel, som har kommit att bli en uppstickare på senare år – mycket tack vare dess ultimata klimat och gedigna lantbruk som resulterat i fantastiska viner som sedermera vunnit ett flertal internationella tävlingar. Detta skriver XPERHOTELSANDTABLE.se.

”På senare tid har Israel kommit att bli en av medelhavets prisade vinexportörer, som tidigare varit relativt okänt. Vin har historiskt sett varit en integrerad del av den judiska religionen liksom en essentiell del av de judiska högtiderna och traditionerna. Israels klimat och lantbruk är även ultimata faktorer för vinproduktion. Halvtorrt medelhavsklimat med långa, torra somrar och korta fuktiga vintrar samt ett ökenklimat i Negevöknen i kombination med ett gediget och välutvecklat lantbruk, vilket båda är viktiga komponenter inom vinproduktion. En slående kombination som bidragit till att Israels viner vunnit ett flertal internationella priser, bland annat tre guld i kategorin rödvin och ett silver i kategorin vitt vin i PAR® Wine Award International år 2017.

Det finns över 300 israeliska vackra vingårdar runt om i landet som sträcker sig från bergen i norr till öknen i söder. Vingårdarna är populära turistmål som årligen välkomnar många vinintresserade turister från världen över liksom lokala israeler. Några av de mest välbesökta och prisade vingårdarna finns belägna i Galilee, Golan, Mount Carmel i norr, Judean Hills & Foothills i de centrala delarna samt till Negevöknen i söder.”

Läs vidare på XPERHOTELSANDTABLE.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*