En grön oas i Dimona

Den nya konstgjorda sjön som skall anläggas i Dimona. Photo courtesy of KKL-JNF

Den nya konstgjorda sjön som skall anläggas i Dimona. Photo courtesy of KKL-JNF

En ny park i Negev kommer innehålla en sjö, familjecenter och en grönskande skogsdunge!

Om Israels förste premiärminister David Ben-Gurion skulle göra ett stopp i Dimona i dag skulle han bli lycklig av att se sin vision gå i uppfyllelse! Byggandet av en ny grön oas som kommer att täcka 65 hektar är i full gång.

Photo courtesy of KKL-JNF

Photo courtesy of KKL-JNF

Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund har investerat 8 miljoner dollar i den nya parken som kommer att döpas efter den man som drömde om att få öknen att blomma.

Det har tagit 10 år av planering och tillståndsansökningar innan KKL-JNF äntligen har kunnat sätta spaden i marken. Nu planeras för en konstgjord sjö, fritidsanläggning, promenadstråk, stigar, cykelvägar, lekplatser, sportfält och en amfiteater för kulturella föreställningar.

Kommuntjänstemän i Dimona säger att parken kommer att fungera som en ”grön lunga” och generera besökstillfällen i området. I dag har Dimona ett invånarantal på 40 000 men man hoppas att området kommer att få ett uppsving och man har därför börjat planera för en befolkningsökning till kanske så mycket som 60 000. Bara parken antas generera 200 nya arbetstillfällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*