En guide till Israels fantastiska stränder

Israel är kanske mest känt för sin historia och kultur men har även blivit ett populärt resmål för soldyrkare. Med en flygtid på 4,5 timmar från Sverige är man snabbt på plats och kan njuta av sol och bad året runt.

Vid kuster som gränsar till Medelhavet, Döda havet, Röda havet och Genesarets sjö finns allt från bad, surf och dykning i världsklass både bland forntida ruiner i norr som vid korallreven i söder.

Här kommer några tips:

Tel Aviv

 

Med sina 13 stränder på över en mil finns något som passar alla.

 

Vid ”Hilton beach” som är LGBT-gemenskapens strand börjar den årliga Prideparaden. På kvällarna finns ett speciellt ljussystem som gör det möjligt för surfare att rida på vågorna även när solen har gått ner.

 

”Nordau beach” är den religiösa stranden där stadens religiösa invånare kan bada ostört.

 

”Aviv beach” är den perfekta stranden för vind och kite-surfare.

 

På strandpromenaden som löper längs Tel Avivs kust hittar man joggare, folk som tränar på utegymmen, cyklister och givetvis finns det tillgång till gratis Wi-fi.

 

Ein Bokek


Det bästa sättet att njuta av Döda havet är att spendera dagen i Ein Bokek, med sina fyra kilometer långa kustlinje. I tusentals år har människor vallfärdat till Döda havet för att flyta på det salta vattnet och smörja in sig med den mineralrika leran vid jordens lägsta punkt.

 

 

Eilat

 

Paradiset vid Israels sydligaste punkt. Här ser man in till både Egypten och Jordanien. Eilat är en oas för såväl snorklare som dykare, och korallreven är magiska.

 

Varför inte tillbringa en dag på Eilats delfinarium där man kan simma och dyka med delfinerna.

 

Läs mer här http://www.vogue.com/article/israel-beach-travel-guide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*