Ester Rada – konsert 27 nov i Kulturhuset Stockholm

För två år sedan gjorde hon en bejublad konsert på Fasching i Stockholm kort efter genombrottet med EPn ”Life Happens” och öppnandet av Alicia Keys stora konsert i Tel Aviv.

Israeliska Ester Rada har med en stark mix av soul, ethio jazz, reggae och r’n’b på några få år blivit en artist att räkna med. Musiken och en fängslande röst i kombination med stil och karisma har tagit henne på omfattande turnéer i världen.

Ester Rada växte upp i en religiös etiopisk-judisk familj, som kommit till Israel året innan hon föddes. Hennes tvärkulturella bakgrund med de etiopiska rötterna och den israeliska uppväxten har satt spår i musiken, men klart är att hon också har lyssnat på artister som Nina Simone, Aretha Franklin och Erykah Badu. Med det i bagaget har Ester Rada skapat sin egen personliga stil och bidragit med en ny röst till soulmusiken.

Räkna med en konsert med hög energi, rytm och förförande sång, när Ester Rada och hennes suveräna 7-mannaband intar scenen på Kulturhuset!

Tid: 27 nov kl 19.30 (dörrar och bar från kl 18.30. Endast ståplatser.)

Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Studion

Bilj: http://kulturhusetstadsteatern.se/Musik/Evenemang/2015/Ester-Rada/

Arr: Kista världsmusikfestival, www.kistaworldmusic.com

Konserten ingår i Kista Världsmusikfestival som varje år gör ett nedslag med ett internationellt gästspel i Kulturhuset i Stockholms city. I år med Ester Rada!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*