Europaparlamentariker: Hotet från Iran måste tas på allvar

Europaparlamentariker: Hotet från Iran måste tas på allvar

Iran är ett av vår tids största hot mot världsfreden. Nu när EU ges chans att ompröva sin hållning gentemot Iran gäller det att skärpa tonen och intensifiera de strategiska insatserna, skriver David Lega (KD), europaparlamentariker, i tidningen Dagen.

”Ayatollornas målsättning är att bygga en landbrygga som sträcker sig från Persiska viken till Medelhavet för att på så sätt säkra sin dominans, inte bara i Mellanöstern, utan också i Europa och globalt. Genom ombud, som terrorsekten Hizbollah i Libanon och Bashar al-Assads slaktarregim i Syrien, går man bokstavligen över lik för att förverkliga sina ondskefulla planer. Nyligen meddelade Hizbollah att man nu har förmåga att nå riktade mål i Tel Aviv och andra israeliska städer.

Hoten om att utplåna Israel måste tas på största allvar. Fredsavtalen med Israel är mycket välkomna, och mycket goda nyheter. Men det går inte att bortse ifrån att det finns ett samband mellan de avtalen och Irans agerande i regionen. Att allt fler länder i regionen nu omprövar sin hållning mot just Israel, den forna ärkefienden, måste ses som ett aktivt avståndstagande mot Irans aggressioner och stormaktsambitioner.”

Läs artikeln i sin helhet på Dagen.se.

Foto: Poltikerveckan Almedalen, Wikimedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*