Fågelfestival i Eilat 20-27 mars

Den 20-27 mars är det äntligen dags för den 10:e upplagan av Eilat Birds Festival som även denna gång arrangeras av Israels ornitologiska center från Society of the Protection of Nature in Israel.

Eilat Birds Festival är en veckolång festival som pågår dygnet runt med utflykter till några av de bästa platserna för fågelskådning i södra Israel, föreläsningar, samtal och mycket mer.

Festivalen lockar allt från professionella ornitologer till glada amatörer från hela världen. I samband med förra årets festival skådade man några riktiga rariteter som kaspisk pipare, nunnestenskvätta, cypernstenskvätta och svart trädnäktergal. Lokala fåglar som tjocknäbbad parakit, härfågellärka, åtta sorters stenskvättor och den skygga arabiska sångare kunde också skådas.

Basen under veckan är Isrotel Agamim Hotel i Eilat som ligger centralt och det är lätt att ta sig till turistattraktionerna runt om Eilat. Eilat är Israels sydligaste stad vid Röda havets norra strand. Orten är känd för sina korallrev och många åker dit för att dyka, snorkla och vindsurfa.

För mer information om Fågelfestivalen klicka här.

Missa inte heller bildgalleriet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*