Fatah nominerar dömd mördare till kommunfullmäktige i Hebron

Det är Palestinian Media Watch som fått reda på att Fatah har utsett en något annorlunda kandidat i valet till kommunfullmäktige i Hebron. På Facebook hyllar Fatah sin kandidat Tayseer Abu Sneineh som deltog i ett attentat på israeler 1980 då sex personer mördades.

Från Fatahs Facebooksida:

”Nummer två på Fatahs lista till kommunfullmäktige i Hebron – hjälten från Daboya-opeartionen (läs: terrorattacken i Beit Hadassah då sex israeler mördades) Tayseer Abu Sneineh – en av hjältarna från operationen den 2 maj 1980.”

Tayseer Abu Sneineh var en av fyra palestinska terrorister som attackerade en grupp israeler den 2 maj 1980 i Hebron, nära Beit Hadassah. Byggnaden de attackerade i Hebron var då den enda byggnad i vilken judar levde vid denna tidpunkt. De mördade sex unga israeliska män och skadade ytterligare 20 personer. Alla fyra terrorister dömdes till livstidsstraff men frisläpptes i samband med olika utbytesavtal under 1980-talet.

Fatahs inlägg beskriver terrorattacken som ”en av de viktigaste striderna och modiga handlingar för Fatah-rörelsen” och ”en av de tappraste och mest självuppoffrande operationer”.

Han är dock inte den ende mördaren som Fatah uppmärksammar. Nyligen genomförde Fatah en kampanj för att Marwan Barghouti skulle tilldeles Nobels fredspris.

Läs mer om Berghouti här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*