Fatah skryter om sina ”10 mest lyckade operationer” och de ”10 mest lyckade operationerna under Intifadan”

På sin Facebooksida fortsätter Fatah sitt uppviglande och firande av terror. Nästan dagligen kan vi läsa nya inlägg och frågan som uppstår är ju varför det internationella samfundet inte listar dem som en terroristorganisation.

Under december har vi kunnat se hur Fatah firar sina 20 ”mest lyckade” terrorattacker som resulterat i 78 dödade vuxna civila, 16 soldater och 22 barn.

I det första inlägget firar Fatah de ”tio mest lyckade operationerna” i sin 52-åriga historia. I det andra sina ”tio mest lyckade operationer under Al-Aqsa-intifadan”, Palestinska myndighetens terrorkampanj mellan 2000-2005. Några av attackerna som listas är ”lyckade” på grund av antalet dödade som till exempel busskapningen då 37 personer mördades. Andra är ”lyckade” då de signalerar betydelsefulla attacker för Fatah som till exempel attacken mot den israeliska huvudvattenledningen (Eilabun-attacken) 1965 samt den första attacken mot civila israeler (Kfar Hess-operationen) samma år. Fatah hänvisar till Eilabun-attacken som ”Intilaqa” vilket betyder ”starten” av Fatah, det var terroristorganisationens första attack mot Israel.

Inlägget som firade Fatahs terrorattacker sedan dess tillkomst togs snabbt bort från Facebook-sidan men Palestinian Media Watch tog en skärmdump. Bilden visar Palestinska myndighetens karta över ”Palestina” som förutom dagens palestinska områden även inkluderar hela Israel. Fatahs logotyp med granat och gevär syns mitt på kartan och på båda sidor syns bilder av de ”lyckade operationerna”.

Läs mer på Palestinian Media Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*