Fatah upprepar att man hedrar terroristerna som mördade 26 och säger att det endast blir fred då israelerna lämnar Israel

I förra veckan skrev vi om hur Palestinian Media Watch snappat upp att Mahmoud Abbas politiska parti Fatah hedrade den japanske terroristen Kozo Okamoto för terrorattacken mot Israels flygplats 1972 då 26 dog och nära 80 skadades.

Fatah svarade på detta inlägg genom att publicera ytterligare två inlägg.

I de nya inläggen upprepar Fatah att de ser Okamoto som en hjälte och tillägger att om israeler vill ha fred måste de lämna vad Fatah kallar ”vårt land”, en term som ofta används och som innebär all israelisk mark. PMW har tidigare rapporterat om palestinska myndighetens policy att förneka Israels rätt att existera på något sätt och Mahmoud Abbas själv kallar hela Israel för ”ockupation”.

 

I inlägget från 18 maj 2016 kan vi läsa Fatahs svar på PMW:s artikeln:

”I svar till israelisk media:

44 år sedan operationen på Lod Airport. Välsignelser till den japanske krigare, kamraten Kozo Okamoto, operationens hjälte.

Fatah-rörelsen är stolt över alla som har anslutit sig till dess led och den palestinska revolutionen och det palestinska folkets frihet. Om Israel vill ha fred, borde det lämna vårt land och vi kommer då att leva i fred, för Israel är världens sista ockupation”.

Fatahs officiella Facebooksida den 18 maj 2016.

 

Läs mer här

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*