Fler reser till Israel

Turismen från de nordiska länderna till Israel har ökat avsevärt de senaste två åren, alltfler resenärer väljer landet som resmål. De korta flygtiderna gör Israel till den perfekta destinationen för såväl avslappning som pulserande storstadsliv. År 2018 förväntas turismen nå nya rekordnivåer.

De senaste två åren har varit mycket bra för israelisk turism, med en internationell tillväxt på 40 procent jämfört med 2016, och en ökning av resenärer från Norden med 34 procent. Den totala siffran för resenärer år 2018 förväntas nå över 4 miljoner, ett stort rekord för turistnäringen. Den stora ökningen av nordiska turister är en av anledningarna till landets blomstrande turism.

– Vi ser en tydlig trend i det ökande antal flygningar, inte bara från Europa som helhet utan också från alla fyra huvudstäderna i Norden. Att ha direktflyg på cirka 4,5 timmar gör det lätt att resa och skapar möjligheter för en härlig semester. En kombination av soligt väder, fantastisk mat, kulturupplevelser, bra nattliv och långa sandstränder gör turisterna eniga – Tel Aviv har allt, säger Nira Fisher, direktör för israeliska Statens Turistbyrå i Norden.

Tel Aviv är ett av de mest populära resmålen i Israel och anses också vara ett av Europas hetaste resmål. Under 2019 kommer den mångfacetterade staden att vara värd för Tel Aviv Pride, Europas största prideparad, samt Eurovision Song Contest, två populära evenemang som kommer att bidra till ännu fler besökare under nästa år. Tel Aviv är en stad med ett brett utbud av aktiviteter, restauranger, kultur och genuin israelisk atmosfär. Det ligger också i närheten av Jerusalem, vilket gör det enkelt att kombinera de två städerna under ett besök i Israel.

– På flera marknader runt om i världen ser vi att efterfrågan på Tel Aviv som ett storstadsalternativ och staden är på väg att bli en av de bästa destinationerna för den typen av resor. Tel Aviv har bland annat blivit utsett till ett av världens bästa resmål, fortsätter Nira Fisher.

En jämförelse mellan perioden januari-september 2017 till 2018 visar att resandet från Norden har ökat avsevärt för resenärer som besöker Israel. Antalet svenska turister som besöker Israel har ökat med 30 procent, norska turister har ökat med 23 procent och finsk och dansk turism har ökat med 14 procent respektive 13 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*