FN ambassadör Prosor: Det är som att bjuda in ISIS att vara ordförande i FN:s World Interfaith Harmony Week

Israels ambassadör till FN Ron Prosor skrev i går ett brev till FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon:

Ers excellens,

I går satte FN: s råd för mänskliga rättigheter (UN Human Rights Council, UNHRC) nytt rekord för sin anti-israeliska partiskhet och bevisade än en gång att namnet ”Human Wrongs Council” skulle passa bättre. Det är en total parodi på rättvisa att bjuda in en av de största Israel-kritikerna att sitta och döma i en jury. Det är som att bjuda in ISIS att vara ordförande in FN:s World Interfaith Harmony Week (interreligiös harmonivecka).

Valet av William Schabas att vara ordförande för Gaza kommissionen för undersökningar är en fars. Den enda undersökning som borde äga rum är en undersökning om hur denna antiisraeliska ordförande valdes att leda en FN kommission som undersöker Israel.

Mr Schabas agenda är tydlig. Han har ett flertal gånger uppmanat till åtal mot Premiärminister Netanyahu och f d Presdient Shimon Peres – ”min favoritsak skulle vara att se Netanyahu innanför skranket i ICC”.

I denna hatfulla anda, behöver man inte vara en spåkvinna för att förutspå att resultatet av en undersökning som leds av Mr Schabas. Dessutom, utnyttjandet av UNHRC av några av världens värsta brottslingar mot mänskliga rättigheter är mycket olyckligt för miljoner förtryckta människor runt om i världen. Medan Rådet ensamt fokusera på sin antiisraeliska agenda, fortsätter världens mest mördande tyrann att brutalisera sitt folk.

Jag uppmanar dig att offentligt fördöma utnämningen av Mr Schabas. Valet av honom är en skamfläck på de värderingar som FN påstår sig stå för.

Med vördsam hälsning,

Ron Prosor

Ambassador

Permanent Representative

 

H.E. Mr. Ban Ki-moon

Secretary-General

United Nations

New York

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*