FN: Israel är det land som kränker hälsorättigheter mest i hela världen

UN Watch
Hillel Neuer, 21/5 2015

Läs även: Hur mycket har det kostat för israeliska sjukhus att ge vård till skadade syrier?

Trots att israeliska sjukhus fortsätter att ge livsräddande behandlingar till ett ökande antal skadade syrier, som flyr till Golanhöjderna från Assad-regimens barbariska attacker, har FN nått en ny absurd nivå genom att anta en resolution mot Israel som man menar kränker syriers rätt till hälsa på Golanhöjden.

Med 104 röster mot 4 (6 avstod och 65 var frånvarande) var den judiska staten det enda land i världen som pekades ut vid FN:s Världshälsoorganisations årliga sammankomst. Beslutet ratificerades senare i Geneve.

Resolutionen antog två rapporter som säger att Israel kränker både palestiniers och drusers hälsorättigheter på Golanhöjden. Av alla länder i hela världen var det endast Israel som behandlades i en separat rapport vid årets sammankomst.

Det förekom ingen debatt om det jemenitiska folkets hälsosituation som nu är under urskillningslös saudisk beskjutning och det nämndes inget om de 1 850 jemeniter som dödats och de 7 394 som skadats eller om de 545 000 som flytt och desperat söker efter något att äta.

Utan att skämmas tog den saudiarabiska representanten upp israelisk oförsonlighet och bad alla ”fredsälskande stater” att anta den förvrängda och politiserade resolutionen.

Den despotiska saudiska regimen måste ha känt stor uppmuntran eftersom sammankomsten ägde rum intill Human Rights Council där Saudiarabien är medlem och 2013 valdes in av mer än 2/3 av FN:s Generalförsamling.

Sedan dess har Wahhab-regimen annonserat att man hyrt in ytterligare åtta bödlar för att genomföra avrättningar som i år har ökat kraftigt – det dubbla jämfört med 2014. ISIS är säkert avundsjuk på vad denna UNHRC-medlem har lyckats åstadkomma.

Detta är heller inte det år då FN:s hälsoråd debatterar hälsorättigheterna för ukrainska invånare som hamnat mitt i kriget med den ryskuppbackade milisen. De 6 000 som dödats och den miljon som flytt är inte heller intressanta.

Medan man är upptagen med israelernas ”synder” blundar FN för hälsoexperternas senaste varningar vilket rapporteras i Newsweek – att det i Ukraina är en uppenbar fara för en polioepidemi – den första som Europa har haft på flera årtionden. ”Miljoner barn är i riskzonen för att förlamas eller få dödliga sjukdomar; mässling, difteri eller röda hund, enligt rapporten. Men FN bryr sig inte – och Ryssland röstade glatt för utkastet från PLO som fördömde Israel.

Resolutionen fördömde Israel för att kränka syriers hälsorättigheter och ignorerar Assads illdåd.

Det mest absurda är att resolutionen falskt anklagar behovet av ”hälsorelaterad teknisk assistans” för ”den syriska befolkningen på de ockuperade Golanhöjderna” – medan de i verkligheten få utmärkt vård – och inget sägs om den syriska befolkningen som slaktas i Syrien.

Istället görs Israel till syndabock – i en speciell debatt – i två rapporter, i resolutionen och i flera länders inlagor, gav Assads mördarregim en plattform i FN.

”De israeliska ockupationsmyndigheterna fortsätter att experimentera på syriska och arabiska fångar med mediciner och droger och genom att injicera patogena virus”, skriver Syrien i en inlaga med antisemitiska konspirationsförtecken som distribuerats som ett officiellt FN-dokument på konferensens agenda.

Oförmögen att förneka Israels medicinska behandlingar på sårade syrier hittade regimen på ytterligare en konspiration: Israel återställer med flit regimens motståndare så att de kan ”återuppta sina terroristaktiviteter mot landets fredliga invånare och dess infrastruktur”.

Om EU hade velat så skulle de ha kunnat förklara det hela och tagit Israels ståndpunkt mot en sådan demonisering av den judiska staten.

Men skamligt nog så ställde sig Storbritannien, Frankrike, Tyskland och alla de andra EU-länderna på sjakalernas sida genom att rösta för resolutionen.

EU-länderna hade kunnat introducera en egen resolution om hur Syrien har dödat fler än 200 000 av sitt eget folk, inklusive 20 000 barn och dessutom varit orsaken till att tre miljoner flytt och att sex miljoner har förflyttats inom Syrien och därmed orsakat en total kollaps av det syriska folkets hälsorättigheter.

Men EU var tyst. Istället berättigade de sin röstning genom att hävda att resolutionen var ”teknisk”. Det är den gamla Bryssel-Ramallah-leken: PLO skriver en inflammerad text i början i vetskapen om att den kommer att ändras för att tillåta européerna att låtsas att de har uppnått en ”balanserad” text. Israel ska sedan fira att de kommit lindrigare undan.

FN borde peka ut Israel som en humanitär förebild

Sanningen är att FN:s hälsoråd borde peka ut Israel – som en humanitär förebild.

FN borde peka ut Israel för att om man är på israeliska sjukhus eller kliniker så kommer man att se palestinier som får världsledande medicinsk behandling.

Och detta var också fallet förra sommaren medan Hamas avfyrade tusentals raketer mot Israel och placerade sina terrorister under Al Shifa-sjukhuset i Gaza, ett föraktligt kränkande av hälsorättigheter vilket inte nämns i världens hälsoråd.

FN borde peka ut Israel för att deras läkare har skapat det fantastiska ”Save a Child’s Heart” som ger hjärtkirurgi till mer än 3 400 barn från 48 olika länder, som tränar läkare och sjuksköterskor från Kina och Zanzibar. Omkring hälften av patienterna är muslimer från Västbanken, Gaza och andra arabländer.

FN borde peka ut Israel för att de är världsledande i att ge katastrofhjälp vid jordbävningen i Nepal och för att ha skickat ett team på 260 personer för att leta efter och behandla 1 600 offer, inklusive 85 operationer och 8 förlossningar.

Och FN borde peka ut Israel för alla deras Nobelprisvinnande forskare och innovativa biotech-företag som har blivit globala innovatörer som skapar terapeutiska produkter, diagnostiska verktyg och revolutionära mediciner som kommer alla människor över hela världen tillgodo.

Men så länge FN istället sänker sig till en irrationellt låg nivå och gör Israel till en syndabock för hela världens hälsoproblem som man gjorde på medeltiden i Europa när man anklagade judarna för att förgifta brunnar, förråder organisationen den humanitära saken och den nobla princip på vilken den byggts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*