För alla som någon gång förlagt sin mobil, sina nycklar eller inte hittar fjärrkontrollen – här är lösningen!

Israeliska Pixie har nu alltså lösningen till detta irriterande vardagsproblem – ”var tusan la jag plånboken!?”

Pixies teknologi använder en ”Location-of-Things”-plattform för att lokalisera våra värdesaker vilket är ett steg upp jämfört med de typiska ”Internet-of-Things”-plattformarna som ansluter olika saker till Internet men som inte kan lokalisera dem.

pixieappview

Hur fungerar det?

Ja, hur fungerar det egentligen lite mer exakt? Allt du behöver är ett paket Pixie Points – smarta etiketter som du kan sätta fast på egentligen vad som helst (till och med dina husdjur) – och Pixies mobilapp som är gratis. Etiketterna väger dessutom nästan ingenting, de är hållbara, vattentäta och du kan till och med tvätta dem i tvättmaskinen.

När du sätter fast en etikett på ett föremål blir det ”pixifierat” vilket innebär att det ansluts till ett stängt privat nätverk som samlar alla dina pixifierade föremål på din smartphone och håller reda på dem via Bluetooth.

Låt oss säga att du inte hittar fjärrkontrollen till TV:n. Allt du då behöver göra är att starta Pixie-appen på din telefon som via kameran visar var föremålet befinner sig. Låter det konstigt? Titta på videon här ovanför. Riktigt fiffigt tycker vi.

På hur långa avstånd fungerar det?

Det är ju ingen GPS men varje Pixie Point (etikett) har en räckvidd på 15 meter inomhus och 45 meter utomhus. Föremålet kan bestämmas med en exakthet på 30 centimeter.

För fler detaljer se NoCamels

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*