Förenade arabemiratens första ambassadör till Israel

Förenade arabemiratens första ambassadör till Israel

President Reuven Rivlin tog den 1 mars emot Förenade Arabemiratens första ambassadör till staten Israel, Mohamed Mahmoud Fateh Ali Al Khaja. Ambassadören överlämnade sin fullmakt, kreditivbrevet, vid en officiell ceremoni i presidentens residens. Formellt är det efter överlämnandet av kreditivbrevet som ambassadören officiellt har tillträtt sin befattning.

Under ceremonin spelades båda länders nationalsånger. Ambassadören inspekterade en hedersvakt från israeliska försvarsmakten IDF, för tillfället minskad i storlek på grund av coronarestriktioner, och undertecknade även gästboken Beit HaNasi.

Presidenten välkomnade ambassadören på arabiska och sade att han var glad att träffa honom och hans delegation i Israel. Presidenten sade även att det var ett mycket rörande tillfälle för honom som Israels president, men också ett speciellt ögonblick för honom som son till professor Yosef Yoel Rivlin, som älskade det arabiska språket och kulturen hos folken i område.

I slutet av sitt tal önskade presidenten ambassadören framgång i sitt uppdrag och bjöd in kronprins Sheikh Mohammed Bin Zaid att göra ett statsbesök i Israel och Jerusalem.

”Jag önskar er stor framgång med att bygga denna bro mellan våra länder och våra folk. Presidentens residens dörrar är alltid öppna för dig. Ahalan wa’Sahlan bikum!” avslutade presidenten sitt anförande.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*