Fredssamtalen – Kerry beskyller inte Israel för de haltande samtalen

Israels utrikesminister Liberman tillsammans med USA:s utrikesminister John Kerry i Washington Foto: Shahar Azran

 

Utrikesminister Liberman har besökt Washington för möten med USAs utrikesminister John Kerry. ”Frågan är om palestinierna också är uppriktiga och har en genuin vilja att nå en överenskommelse snarare än att skuldbelägga” sa han vid en inledande presskonferens.

I onsdags träffades Liberman och Kerry för ett fyra timmars långt samtal bakom stängda dörrar och diskuterade en rad frågor gällande bland annat förhandlingar med Iran, situationen i Syrien och samtalen mellan Israel och den Palestinska myndigheten.

Utrikesminister Kerry sa att han inte beskyller Israel för problemen i samtalen med palestinierna utan beskrev händelseförloppet och de naturliga svårigheterna i sådana komplexa och känsliga förhandlingar.

Liberman sa att Israel är positiv till fortsatta förhandlingarna och att man redan har visat prov på sin vilja och förmåga att sluta fred genom sina fredsavtal med Egypten och Jordanien. Frågan är om palestinierna också är uppriktiga och har en genuin vilja att nå en överenskommelse snarare än att skuldbelägga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*